Communication & Multimedia Design

portfolio van Frederique Niemer.

Project WEB

Voor project WEB kregen wij de opdracht om voor, in mijn geval de NS, een responsive verhalenwebsite te maken waar gebruikers hun verhalen konden lezen, ongeacht waar ze ook waren. Mobiel, tablet of laptop, het moest allemaal kunnen. 


User Centred Design

Voor het vak User Centred Design (UCD) kregen wij de opdracht om de user experience te verbeteren van de koffieautomaten op de Hogeschool van Amsterdam. Hier heb ik verschillende technieken en methoden gebruikt om de gebruikerservaring en context in kaart te brengen. Ik heb een procesboek gemaakt met mijn behaalde resultaten en bevindingen en ik heb hier een conclusie getrokken voor het verbeteren van de koffieautomaten op de HvA voor de doelgroep studenten.


Visual Interface Design

Voor Visual Interface Design was het de bedoeling om voor de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (oba) een nieuw ontwerp te visualiseren voor hun mobiele website.


Ontwerphandleiding

Bij het vak New Product Development gaat het om het analyseren van een gebruikerservaring en het bedenken van een concept wat past bij de wensen van de opdrachtgever. We hebben een ontwerphandleiding gemaakt waarin alle methodes en technieken staan die ervoor gezorgd hebben dat ik tot mijn eigen ontwerprichting kwam. Ook hebben wij een poster gemaakt met ons uiteindelijke concept, en hier een storyboard bij gemaakt.


Using Format